Un nou scandal bate la uşa Volkswagen. Germanii riscă pierderi de 1 miliard de dolari şi întreruprea producţiei

Autor: Departamentul Economic 05 nov. 2018 Știri auto
Un nou scandal bate la uşa Volkswagen. Germanii riscă pierderi de 1 miliard de dolari şi întreruprea producţiei

Fabricantul de componente electronice Bradcom a deschis în instanţă o plângere împotriva Volkswagen, legată de încălcarea unor brevete, solicitând despăgubiri de 1 miliard de dolari, precum şi întreruprea producţiei câtorva modele de automobile, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat acţiunea şi a precizat că producătorul auto va lua măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele.

Revista Spiegel, care a anunţat conflictul, precizează că este vorba de 18 brevete pentru componente pe care Volkswagen le foloseşte pentru sistemele de navigaţie şi divertisment care echipează unele automobile.

Anul acesta Bradcom a intentat acţiuni asemănătoare în justiţie în Statele Unite împotriva mai multor companii, printre care Toyota şi Panasonic.

Acţiunile în instanţă au fost deschise în oraşele Mannheim şi Muenster, Broadcom încercând să obţină oprirea provizorie a producţiei unor modele Volkswagen, Audi şi Porsche.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide