Un nou scandal în lumea auto. Mai mult de trei mari companii sunt implicate

Compania a falsificat date privind calitatea produselor...

Un nou scandal în lumea auto. Mai mult de trei mari companii sunt implicate Un nou scandal în lumea auto. Mai mult de trei mari companii sunt implicate

Producătorii de automobile japonezi, inclusiv Toyota, Nissan şi Mazda, investighează dacă produsele furnizate de Kobe Steel au afectat siguranţa maşinilor lor.

Kobe Steel, cel mai mare fabricant de oţel din Japonia, a declarat că personalul campaniei a falsificat date referitoare la rezistenţa şi durabilitatea unor produse din aluminiu şi cupru utilizate în producerea de aeronave, maşini şi poate chiar la o rachetă spaţială.

Aproximativ 4% din produsele din aluminiu şi cupru expediate din septembrie 2016 până în august 2017 au fost etichetate fals ca îndeplinind specificaţiile solicitate de clienţi.

Toyota a calificat încălcarea principiilor de conformitate drept „o problemă gravă" şi a declarat că se străduieşte să identifice care dintre vehiculele sale ar putea fi afectate. Se zvoneşte că materialele Kobe Steel au fost utilizate la capote, uşile din spate şi la zonele periferice. Materialele au fost furnizate doar uzinelor din Japonia, aşa că este exclus ca fabricile din alte ţari să fi fost afectate, au declarat oficiali de la Toyota.

Şi cei de la Nissan se grăbesc să verifice performanţa maşinilor produse în acel interval, deoarece materialul a fost utilizat la producţia de capote iar asta poate afecta protecţia pietonilor.

De asemenea, cei de la Honda au declarat că au folosit materialele în cauză pentru uşile şi capotele maşinilor.

Mazda, Mitsubishi Motors, Suzuki şi Subaru au declarat că analizează atent care dintre vehiculele lor au folosit produsele Kobe Steel şi dacă le-au fost afectată siguranţa.

Producătorul japonez de metale şi aliaje a declarat că produsele au fost livrate la mai mult de 200 de companii, dar nu le-a dezvăluit numele tuturor. Nu este clar încă dacă toate companiile au primit materiale cu etichete falsificate.

Potrivit datelor analizate de Bloomberg, General Motors şi Ford Motor sunt, de asemenea, clienţi ai Kobe Steel.

Sursă: europe.autonews.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.