Un nou val de infracţiuni sperie Marea Britanie: peste 500 de Opeluri, dezmembrate peste noapte

Peste 500 de Opeluri (Vauxhall în Marea Britanie) au fost dezmembrate peste noapte într-un nou val de infracţiuni care a apărut în Marea Britanie.

Un nou val de infracţiuni sperie Marea Britanie: peste 500 de Opeluri, dezmembrate peste noapte Un nou val de infracţiuni sperie Marea Britanie: peste 500 de Opeluri, dezmembrate peste noapte

Locuitorii oraşului britanic Luton se află în mijlocul unui nou val de infracţiuni care are drept ţintă modelele producătorului auto Opel (Vauxhall în Marea Britanie). Potrivit BBC News, peste 500 de maşini au fost dezmembrate peste noapte începând cu luna august 2013.

Hoţii acţionează noaptea, atunci când proprietarii de modele Corsa şi Astra dorm în casele lor, şi desfac diferite componente de caroserie, începând cu spoilerul faţă şi terminând cu portierele.

Conform BBC, furturile de acest gen au fost puţine la început, însă din aprilie 2015 se înregistrează între cinci şi zece astfel de infracţiuni în fiecare săptămână.

O filmare făcută de o cameră publică de supraveghere (în videoclipul de mai jos, începând cu minutul 1:43) arată cum doi bărbaţi lucrează cu foarte multă atenţie în încercarea de a dezmembra un Opel Corsa. La un moment dat, o lumină se aprinde după ce o pisică trece prin aria de acţiune a senzorului de prezenţă, dar hoţii îşi văd de treabă nestingheriţi.

În aproximativ 150 dintre cele peste 500 de cazuri, pagubele au fost prea mari, iar proprietarii nu şi-au mai reparat maşinile.

Potrivit poliţiştilor care se ocupă de aceste cazuri, componentele furate (a căror valoare totală este de ordinul zecilor de mii de lire sterline) sunt vândute pe piaţa neagră.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.