Un poliţist care s-a plâns de starea maşinilor a primit o pedeaspă tipic românească

Un poliţist care s-a plâns de starea maşinilor a primit o pedeaspă tipic românească

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Şoferii s-au obişnuit să-i critice pe poliţişti, însă vedem că nici oamenii legii nu o duc prea bine la locul de muncă.

Un poliţist din Neamţ, care s-a plâns de starea deplorabilă a maşinilor cu care sunt obligaţi să circule, ar fi fost pus să meargă la intervenţii pe jos. De starea parcului auto al Ministerului de Interne are cunoştinţă şi ministrul Carmen Dan, dar până când se va încheia licitaţia prin care vor fi cumpărate maşini noi, poliţiştii trebuie să plece în misiuni cu vechile Dacii ruginite.

Agentul din Neamţ spune că a cerut conducerii să scoată din uz trei maşini. Pentru îndrăzneala sa ar fi fost trimis să patruleze pe jos, scrie Digi24.ro.

Probleme cu maşinile de serviciu sunt în toată ţara. Nu puţine sunt cazurile în care autospeciale care trebuiau scoase din uz în urmă cu 2-3 ani, sunt încă folosite de poliţişti.

Ministrul de Interne recunoştea, acum câteva luni, că maşinile de serviciu sunt puţine şi vechi. Problemele ar fi apărut şi pentru că unele vehicule nu au fost întreţinute.

„Parcul auto al ministerului este la 50% din necesar, multe dintre maşinile noastre de intervenţie având o vechime mai mare de 10 ani”, declară Carmen Dan, ministrul de Interne 

Procedura de achiziţie a cel puţin 1.000 de maşini a fost demarată de câteva luni. Valoare contractului este de peste 100 milioane de lei. Comentarii
Inchide