Un prototip rar Ford GT40 Roadster s-ar putea vinde cu 10 milioane de dolari - VIDEO

Un prototip extrem de rar Ford GT 40 Roadster va fi scos la licitaţie de casa RM Sotheby's la mijlocul lunii august, informează CarScoops.

Un prototip rar Ford GT40 Roadster s-ar putea vinde cu 10 milioane de dolari - VIDEO Un prototip rar Ford GT40 Roadster s-ar putea vinde cu 10 milioane de dolari - VIDEO

Un prototip extrem de rar Ford GT 40 Roadster va fi scos la licitaţie de casa RM Sotheby's la mijlocul lunii august, informează CarScoops.

Ford a construit doar 12 prototipuri GT40. Dintre acestea, şapte erau cu hardtop şi 5 erau roadster. Modelul în cauză este primul roadster construit şi are numărul de şasiu GT/108. A fost construit în martie 1965 la fabrica Ford Advanced Vehicles din Slough (Marea Britanie) şi este propulsat de un motor Cobra de 4,7 litri.

 

 

După ce a fost testat la Silverstone, modelul a fost exportat la Shelby şi expus într-un magazin din California. Ulterior, maşina a fost expusă la numeroase evenimente.

În ultimii zeci de ani, acest model a trecut prin garajele a numeroşi colecţionari şi în 1993 a fost restaurat complet din punct de vedere mecanic.
După încă un update mecanic în 2003, modelul a fost iar expus la diferite evenimente, printre care Pebble Beach Concours d’Elegance, Quail Motorsports Gathering sau Amelia Island Concours d’Elegance.

Estimările făcute înainte de licitaţie au indicat că acest prototip Ford GT40 Roadster din 1965 s-ar putea vinde cu până la 9 milioane de dolari.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.