Un român e căutat de FBI pentru că a vândut maşini inexistente pe internet

Autor: Claudiu Ilioiu 09 iul. 2015 Știri auto

Un român, pe numele său Nicolae Popescu, se află pe lista celor mai căutaţi infractori cibernetici de la FBI, fiind acuzat că a înşelat americani care voiau să cumpere maşini de pe diferite site-uri de anunţuri care operează în State.

Potrivit The Washington Post, Popescu, împreună cu mai mulţi complici, a câştigat în jur de trei milioane de dolari din aceste activităţi, deşi nu a vândut nici măcar o maşină adevărată.

Pozele puse la dispoziţie de FBI pentru a ajuta la prinderea românului

Anunţurile erau fictive, iar facturile trimise către cumpărătorii americani erau, de asemenea, false. Conform sursei de mai sus, şase dintre complicii lui Nicolae Popescu au fost prinşi în 2012, însă Nicolae Popescu nu a fost încă prins. Drept urmare, FBI oferă o recompensă de până la un milion de dolari americani pentru informaţii care pot duce la găsirea lui Popescu, despre care se crede că se află acum în România.

Conform profilului creat de FBI, românul mai e cunoscut sub numele de Nicolae Petrache, Nae Popescu, Nae şi Stoichiţoiu, mandatul federal de arestare fiind emis în anul 2012 pentru multiple infracţiuni desfăşurate pe teritoriul Statelor Unite, printre care spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi fraudă prin transfer bancar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide