Un sat din Italia a dat 58.568 de amenzi, în două săptămâni, cu o singură cameră radar

Camerele radar sunt necesare, dar foarte detestate de către şoferi

Un sat din Italia a dat 58.568 de amenzi, în două săptămâni, cu o singură cameră radar Un sat din Italia a dat 58.568 de amenzi, în două săptămâni, cu o singură cameră radar

Un sat din Italia care se confrunta cu problema vitezomanilor, a instalat o camera radar şi a prins în doar două săptămâni un număr de 58.568 de şoferi care conduceau cu viteză excesivă.

Ştirea devine şi mai interesantă în condiţiile în care satul unde a fost instalată camera radar are în jur de 120 de locuitori.

Potrivit BBC, primarul satului a decis să instaleze o cameră radar după ce zeci de locuitori s-au plâns de viteza excesivă cu care circulă şoferii. Primarul din Pieve di Teco, Alessandro Alessandri, se aştepta să prindă câţiva şoferi, însă după doar două săptămâni a avut o surpriză: 58.568 de încălcări ale limitei de viteză. 

Primarul a mai declarat că limita de viteză este de 50 km / h, iar cea mai mare viteză întregistrată pe acest segment de drum a fost de 135 km / h. În timp ce acesta a fost recordul, zeci de alte maşini au fost prinse cu viteze mai mari de 100 km / h.

Situaţia este destul de gravă în condiţiile în care estimările arată că aproape jumătate din vehiculele care circulă prin oraş depăşesc viteza legală.

În timp ce municipalitatea ar putea acumula o sumă consistentă la buget prin aplicarea amenzilor, primarul spune că prin montarea acestei camere radar se încearcă doar descurajarea vitezomanilor. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.