Un şofer care a trecut pe roşu în Bucureşti a fost abordat de poliţişti, care i-au cerut 900 de lei şi 200 de euro. Pedeapsa instanţei este exemplară

Autor: ProMotor 10 mai 2019 Știri auto
Un şofer care a trecut pe roşu în Bucureşti a fost abordat de poliţişti, care i-au cerut 900 de lei şi 200 de euro. Pedeapsa instanţei este exemplară

Claudiu Aurel Cojocariu şi Marius Gabriel Necula, agenţi în cadrul Secţiei 17 Poliţie din Capitală, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la câte 6 ani de închisoare cu executare, fiind acuzaţi că cereau mită de la şoferii prinşi că treceau pe culoarea roşie a semaforului în zona Răzoare, informează Agerpres.

Potrivit deciziei instanţei, aceştia au interdicţia de a exercita profesia de poliţist, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procurorii susţin că Aurel Cojocariu şi Marius Gabriel Necula, agenţi în cadrul Secţiei 17 Poliţie, au pretins şi primit bani de la şoferi, pentru a nu îi sancţiona sau pentru a interveni în favoarea lor pe lângă alţi oameni ai legii.

„În ziua de 27.03.2017, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu privind circulaţia pe drumurile publice, agenţii de poliţie au pretins şi primit de la un conducător auto suma de 900 de lei, în schimbul influenţei pe care urmau să o exercite pe lângă funcţionarii competenţi, în vederea ştergerii înregistrărilor efectuate de camerele de supraveghere din zona intersecţiei dintre bulevardul Timişoara şi strada Răzoare, care surprindeau comiterea unei contravenţii de către conducătorul auto, respectiv nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului la pătrunderea în intersecţie”, declara PTB.

De asemenea, poliţiştii au fost acuzaţi că i-au cerut aceluiaşi şofer 200 de euro, pentru a nu aplica măsura suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice şi amenda contravenţională corespunzătoare abaterii constatate. Ulterior, Marius Gabriel Necula a primit de la conducătorul auto suma de 200 de euro, fiind prins în flagrant de procurori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide