Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume va folosi biocombustibil la avioane

Primele avioane de linie alimentate parţial cu combustibil derivat din excremente animale şi grăsimi vor decola în următoarele două săptămâni, urmând ca una dintre cele mai mari companii aeriene din lume să investească 30 de milioane de dolari în producţia de biocombustibili pentru industria aviatică.

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume va folosi biocombustibil la avioane Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume va folosi biocombustibil la avioane

United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene din Statele Unite ale Americii şi din lume, a anunţat că va folosi biocombustibili derivaţi din excremente animale şi grăsimi, în încercarea de a micşora emisiile nocive produse odată cu arderea combustibililor în avioanele comerciale.

Pentru început, United va opera o cursă relativ scurtă alimentată cu biocombustibil, între Los Angeles şi San Francisco, cu patru-cinci zboruri pe zi, fiecare dintre ele fiind pus în mişcare de o combinaţie de combustibil cu 70% kerosen şi aproximativ 30% biocombustibil.

Dar iniţiativa celor de la United Airlines nu se opreşte aici, potrivit The Verge. Americanii vor să investească 30 de milioane de dolari în compania Fulcrum BioEnergy, unul dintre cei mai mari producători de carburanţi aviatici din lume. E o investiţie istorică, după cum scrie The New York Times, fiind cea mai mare de acest gen de până acum.

Dacă planurile merg aşa cum trebuie, întreaga flotă de peste 700 de avioane a companiei United Airlines va funcţiona cu biocombustibil în anii următori.

În cazul în care te întrebai de ce e important carburantul obţinut din fecalele animalelor, trebuie să ştii că acesta e mai blând cu mediul înconjurător atunci când e ars (în comparaţie cu combustibilii fosili), fiindcă reziduurile de la ferme şi grăsimile animale au fost expuse deja carbonului din atmosferă, iar arderea lor nu produce mai mult carbon şi, deci, nici efect de seră. În schimb, carburanţii fosili, obţinuţi din rămăşiţele organice ale plantelor şi animalelor care au murit în urmă cu milioane de ani şi nu au mai fost expuse carbonului din atmosferă, emit carbon în aer atunci când sunt arşi, ceea ce nu e ideal pentru calitatea aerului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.