Undă verde pentru superlimuzina Bugatti Galibier

”Veyron-ul limuzină” a primit, în mod oficial, undă verde pentru a intra în fabricaţie. Este vorba despre Bugatti Galibier, care a fost prezentat ca şi concept la Geneva 2010 şi care este aşteptat de foarte mulţi milionari în garaje.

Undă verde pentru superlimuzina Bugatti Galibier Undă verde pentru superlimuzina Bugatti Galibier

Planurile pentru o superlimuzină Bugatti nu sunt noi, dar se pare că doar conceptul Bugatti Galibier şi succesul comercial al lui Bugatti Veyron i-au convins pe deplin pe mai-marii grupului Volkswagen să dea undă verde pentru construcţia unui model de serie.

Lucru care era aşteptat de toată lumea, încă din momentul în care "Veyron-ul limuzină" a fost prezentat publicului. Porecla se datorează aspectului, care aminteşte de celebrul deja superbolid de 1.001 CP prin partea frontală asemănătoare şi prin cele două culori pentru caroserie.

Bineînţeles, platforma tehnică va proveni de la fratele supersport, prin urmare limuzina Galibier va avea 1.000 CP furnizaţi de motorul de 8,0 litri şi 16 cilindri, cu diferenţa că acest propulsor va putea fi alimentat şi cu bio-etanol. Puterea va fi transmisă celor patru roţi prin intermediul unui sofisticat sistem de tracţiune integrală, la fel ca la Veyron.

Se pare că Galibier va fi construit în uzina de la Molsheim (Franţa), urmând a înlocui Veyron pe linia de producţie începând cu anul 2013. Pentru moment, nu se ştie câte exemplare sunt planificate pentru a fi construite, dar cu siguranţă vorbim de un număr limitat la câteva sute, cu preţuri care vor depăşi un milion de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.