Uniunea Europeană - Cercetare în dezvoltarea alimentării cu hidrogen

Uniunea Europeană a aprobat un ajutor de 1,5 miliarde de euro pentru un program de cercetare în domeniul automobilelor ce folosesc drept combustibil hidrogenul.

Uniunea Europeană - Cercetare în dezvoltarea alimentării cu hidrogen Uniunea Europeană - Cercetare în dezvoltarea alimentării cu hidrogen
Investiţia cu rol dublu, de reducere a poluării dar şi de micşorare a dependenţei de petrolul extra-comunitar, va face parte dintr-un fond de 9,3 miliarde de euro destinat cercetării în domeniul electronicii, computerelor, medicinei şi aeronavelor. Programul destinat maturizării tehnologiei de alimentare cu hidrogen va fi finanţat în proporţie de 50% de UE.

Restul banilor vor fi asiguraţi paradoxal, de Royal Dutch Shell şi de BMW, un promotor în acest domeniu. Parteneriatul public privat de o mărime fără precedent va contribui de asemenea la mărirea fondurilor destinate cercetării, cu scopul de a reduce avansul pe care îl au în acest domeniu SUA şi Japonia. Cât de repede va intra în producţia de serie mare o asemenea tehnologie, rămâne de văzut. Mai ales după cei 6 ani, perioada în care se va desfăşra acest proiect.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.