Unul dintre cele mai mari oraşe din Europa introduce restricţii dure pentru maşinile vechi

Autor: ProMotor 03 dec. 2018 Știri auto
Unul dintre cele mai mari oraşe din Europa introduce restricţii dure pentru maşinile vechi

Capitala Spaniei a introdus o serie de restricţii dure la adresa maşinilor diesel, dar şi a modelelor vechi pe benzină. Prin noile reglementări, în centrul Madridului nu vor mai circula aproape deloc modele diesel fabricate înainte de 2006, dar nici modele pe benzină fabricate înainte de 2000.

Măsurile fac parte dintr-un program care are ca scop reducerea poluării în oraş cu până la 40%, iar reglementările vor deveni progresiv tot mai restrictive pentru maşinile vechi, ducând până la eliminarea totală a accesului maşinilor vechi în centrul oraşului.

Astfel, un nou test universal de emisii va acorda un rating fiecărui model şi dreptul ei de a intra într-o anumită zonă cu emisii mai reduse. Aceste zone vor fi delimitate clar şi monitorizate cu camere video.

Modelele diesel fabricate înainte de 2006 şi cele pe benzină fabricate înainte de 2000 nu vor mai avea dreptul de a pătrunde într-o zonă de emisii reduse. Proprietarii acestor modele vor trebui să dovedească că au acces la o parcare privată în această zonă şi să-şi înregistreze maşina înainte de a putea intra.

Aproximativ 20% din maşinile care circulă în prezent prin centrul oraşului Madrid vor fi afectate de noile restricţii. Pe lângă reducerea poluării, acestea urmăresc şi încurajarea cetăţenilor de a folosi biciclete şi au ca scop şi reducerea poluării fonice.

În 2020, maşinile vechi, indiferent de combustibil, vor fi interzice în centrul Madridului. Între timp, autorităţile au relaxat condiţiile de parcare şi acces pentru proprietarii de modele hibride, pentru încuraja şoferii ia în considerare o astfel de achiziţie.

Şoferii care nu vor respecta noile restricţii vor plăti o amendă de 90 de euro.

Prin aceste restricţii, Madridul urmăreşte exemplu Parisului, care a interzis circulaţia maşinilor fabricate înainte de 1997 prin centrul oraşului de luni până vineri, sau a altor metropole care impun taxe de acces în centru, precum Londra sau Stockholm.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide