UPDATE VIDEO: Ford Focus ST

Ford a prezentat publicului un set oficial de fotografii ale modelului Focus ST. Hot-hatch-ul va avea 250 CP şi va putea fi cumpărat abia în 2012.

Puternicul model al gamei Focus debutează oficial la Salonul Auto de la Paris. Este o premieră mult aşteptată de fanii mărcii dar aceştia vor mai avea de aşteptat până vor putea cumpăra acest model. Noul Ford Focus ST va fi comercializat abia în 2012.

Dezvoltarea modelului ST este făcută de Grupul Ford Performance Vehicles format din Team RS (Europa) şi SVT (SUA). Pentru Europa, Team RS a avut grijă ca noul Focus ST să fie un automobil cu adevărat performant folosindu-se de experienţa câştigată prin dezvoltarea modelului legendar Focus RS şi a generaţiei anterioare a modelului ST.

Noul Focus ST va fi disponibil pentru prima dată şi peste ocean, oficialii Ford înţelegând într-un final că şi publicul american îşi doreşte o compactă sportivă. Noul Ford Focus ST este primul automobil performant Ford ce va fi disponibil global.

Inima noului model ST este un propulsor EcoBoost cu patru cilindri de doi litri ce dezvoltă 250 CP şi 360 Nm. Transmisia puterii va fi făcută prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.