Urmările revoluţiei fiscale în sectorul auto: Dacia şi Ford sunt direct afectate

Cei doi mari producători auto au dus discuţii intense ...

Urmările revoluţiei fiscale în sectorul auto: Dacia şi Ford sunt direct afectate Urmările revoluţiei fiscale în sectorul auto: Dacia şi Ford sunt direct afectate

Cei doi mari producători auto au dus discuţii intense cu sindicatele muncitorilor, motiv pentru care Automobile Dacia a stabilit că va majora salariul brut al angajaţilor pentru ca aceştia să nu aibă veniturile micşorate de la 1 ianuarie.

De partea cealaltă, americanii de la Ford se folosesc de acest lucru pentru a pune presiune pe muncitori în a accepta un contract colectiv de muncă decis de con­ducere. „Urmare a aplicării Ordo­nan­ţelor de Urgenţă nr. 79/2017 şi nr. 82/2017 referi­toare la transfe­rul obligaţiilor sociale, Automo­bile Dacia a finalizat negocierile cu sindicatul în 15 decembrie. Acordul care a fost semnat împreună cu sindicatul prevede acordarea unei sume compensa­torii de 20% astfel încât salariul net să rămână la acelaşi nivel. Măsura va fi pusă în practică începând cu 1 ianuarie 2018“, au declarat oficialii Dacia.

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.