Următoarea generaţie Porsche Cayenne ar putea fi complet electrică

Următoarea generaţie Porsche Cayenne ar putea fi complet electrică

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Următoarea generaţie Porsche Cayenne care va apărea cel mai probabil în anul 2025, ar putea fi complet electrică, asta dacă tehnologia acumulatorilor va avansa semnificativ, scrie autocar.co.uk.

Porsche s-a angajat să lanseze modelul Taycan complet electric în cursul acestui an, iar apoi va urma Taycan Cross Turismo şi a generaţiei următoare Porsche Macan, programată pentru 2021 atât în variante electrică, cât şi pe benzină. 

Porsche a dublat producţia planificată pentru Taycan, primul său model complet electric, pentru a face faţă cererii. Astfel, un total de 40.000 de vehicule electrice vor fi construite, în fiecare an, la fabrica Porsche din Zuffenhausen, Stuttgart. Noile cifre ar face din Taycan un mai de succes decât celebrul Porsche 911, care s-a vândut anul trecut într-un număr de aproape 36.000 de unităţi.

Porsche acceptă deja rezervări pentru Taycan, suma care trebuie achitată în avans fiind de 2.500 de euro (2.840 de dolari). Modelul electric va fi prezentat la Frankfurt în septembrie, şi va fi livrat cumpărătorilor la începutul anului 2020. Preţul nu a fost anunţat, deşi se aşteaptă ca Porsche să plaseze Taycan sub sedanul Panamera şi peste SUV-ul Cayenne. Suma vehiculată ar fi undeva în jurul a 80.000 de euro. 

 Comentarii
Inchide