Va fi Dacia Citadine cea mai ieftină maşină Dacia?

După ce zvonurile privind planurile Renault-Nissan de a oferi o maşină de 2.500 euro, posibil cu siglă Dacia, au împânzit internetul, iată că germanii de la Auto Bild vin cu altceva: Dacia Citadine ar urma să fie noul model de clasă mini Dacia!

Va fi Dacia Citadine cea mai ieftină maşină Dacia? Va fi Dacia Citadine cea mai ieftină maşină Dacia?

Recent, francezii de la Renault ar fi declarat că intenţionează să producă o maşină de 2.500 euro, deci mult mai ieftină chiar şi decât Dacia Logan şi Sandero, afirmându-şi astfel intenţiile de a intra pe piaţa maşinilor ultra-low-cost, unde momentan activează doar Tata Nano, cunoscută drept cea mai ieftină maşină din lume.

Noi, la ProMotor, am avansat această ipoteză, a unei Dacia mini, de acum câţiva ani, ba chiar am adus şi destule argumente în sprijinul unei maşini Dacia de 2.500 euro. Însă germanii de la Auto Bild se pare că sunt mai realişti, aşa încât vin cu o altă propunere: Dacia Citadine - VEZI AICI RANDĂRILE.

Conform publicaţiei germane, noua Dacia Citadine va fi o maşină de oraş cu o lungime de circa 3,5 metri, adică un concurent direct pentru Volkswagen Up! (concurenţă pe care am adus-o şi noi în discuţie). Interesant, randările înfăţişează un model cu 5 uşi, nu cu doar trei, cum are Renault Twingo, pe care germanii afirmă că va fi bazată noua Dacia Citadine.

Ca aspect, randarea Auto Bild cu Dacia Citadine credem că ar trebui updatată, calandrul noii Dacia Lodgy arătându-ne destul de clar care este viitorul imaginii de marcă Dacia. Noul model mini Dacia ar urma să apară pe piaţă în 2015, pentru un preţ de pornire estimat la doar 6.500 euro în Germania - ceea ce, la noi, ar putea însemna un preţ de bază sub 5.000 euro.

Voi ce credeţi:

VA EXISTA UN MODEL DACIA CITADINE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.