Valabilitate prelungită pentru eco-voucherele de 9.000 de lei acordate de Primăria Capitalei

Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de valabilitate a eco-voucherelor de 9.000 de lei, care se acordă în schimbul casării unui autovehicul uzat. Unul dintre motivele prelungirii îl reprezintă faptul că în ultima perioadă a scăzut gradul de utilizare al acestor prime.

Valabilitate prelungită pentru eco-voucherele de 9.000 de lei acordate de Primăria Capitalei Valabilitate prelungită pentru eco-voucherele de 9.000 de lei acordate de Primăria Capitalei

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din această săptămână se află un proiect pentru modificarea unei hotărâri din 2018, privind apobarea „Programuluui de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”. Practic, Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de valabilitate a eco-voucherelor acordate de primărie pentru cumpoărarea unei maşini noi cu două luni.

„În cadrul Programului s-au acordat un număr total de 4.194 de eco-vouchere, iar în acest moment ne aflăm în etapa de decontare a eco-voucherelor utilizate în cadrul unităţilor comerciale participante de către beneficiari. Având în vedere că în perioada mai - iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităţilor comerciale la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere; beneficiarii se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor şi dat fiind faptul că luna august este perioada de concedii, s-a constatat o scădere a utilizării eco-vocuherelor de către beneficiari; perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019, considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-vocuherelor cu încă două luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din această săptămână.

Municipalitatea şi-a propus prin implementarea acestui program eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate cu grad ridicat de poluare de pe raza Municipiului Bucureşti şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 de lei în vederea achiziţionării de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, sau alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel, hibride sau electrice.

Voucherele se acordă doar în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.