Van-ul cu nume de extraterestru: Volkswagen eT

Autor: Gabriel Grosoiu 18 nov. 2011 Știri auto

Fără nicio legătură cu filmele lui Steven Spielberg, dar amintind prin designul său de celebrul extraterestru E.T., cel mai nou concept Volkswagen este un van propulsat de un motor electric. Prin prezentarea lui eT Concept, germanii marchează 60 de ani istorie a vehiculelor comerciale.

Maşina preia liniile conceptului New Bulli, prezentat de germani la Salonul Auto Geneva, în luna martie, dar reinterpretează tema cargo tipică Volkswagen, în manieră proprie. Van-ul măsoară 4,09 metri, ceea ce îl recomandă pentru o utilizare pe distanţe scurte, în concordanţă cu motorizarea lui electrică.

Elaborarea conceptului s-a făcut ţinând cont de specificaţiile poştaşilor de la Deutsche Post, fapt care a generat spaţium de încărcare de 4,1 metri cubi, iar designul a fost pus la punct prin contribuţia Universităţii de Artă din Braunschweig.

Autonomia obţinută de Volkswagen eT este de 110 km, dar adevăratul său caracter inovator nu va veni de la motorizare, ci prin cele trei modalitaţi în care acesta poate fi condus. În afara clasicului şofer, pasagerul va putea controla utilitara prin intermediul unui joystick, până la viteza de 6 km/h.

Cel mai interesant mod de a manevra van-ul va fi, însă, din exterior, prin intermediul unui sistem ce înglobează camere video şi senzori speciali. Interiorul spartan va fi dominat de iPad-ul plasat pe consola centrală, al cărui rol va fi acela de a eficientiza livrarea coletelor şi a scrisorilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide