Vânătoarea de vitezomani se termină. Parlamentarii sunt deranjaţi de poliţiştii care stau la pândă

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2017 Știri auto
Vânătoarea de vitezomani se termină. Parlamentarii sunt deranjaţi de poliţiştii care stau la pândă

Parlamentarii sunt deranjaţi de poliţiştii rutieri care stau la pândă ca să dea amenzi. Vor ca toate maşinile de poliţie să fie inscripţionate, iar poliţiştii să poarte obligatoriu uniformă atunci când îi trag pe şoferi pe dreapta. Aleşii merg şi mai departe. Să luăm exemplu de la alte ţări, unde, chiar dacă greşeşti, nu primeşti amendă, în cazul în care nu deranjezi pe nimeni, spun ei. Unele dintre nemulţumiri sunt transpuse într-o propunere legislativă, scrie Digi24.ro.

Deputatul liberal Ion Bălan susţine că a primit multe plângeri de la şoferi care spun că, de un an, mulţi poliţişti nu mai poartă tot timpul uniforma. În plus, au apărut foarte multe maşini de poliţie neincripţionate. Ioan Bălan susţine că a fost chiar el protagonistul unui moment delicat.

Liberalul e de părere că poliţiştii nu ar trebui să-i vâneze pe şoferi. Ci să-i facă să fie mai prudenţi! Colegul său de la PSD, Sorin Bota, este total de acord. Şi mai propune ca în toate localităţile să fie aceeaşi limită de viteză – ori 50 de kilometri pe oră, ori 70. Şi mai are o idee: modelul din Beijing să fie adoptat şi în România. E vorba despre principiul „Nu deranjezi, nu eşti amendat”.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide