Vânzări Chevrolet Volt vs. Nissan Leaf în USA

Vânzările celor mai cunoscute maşini ecologice din SUA merg foarte greu. Totuşi, în primele 5 luni ale lui 2011, putem vorbi de un mic război între Chevrolet Volt şi Nissan Leaf. Iată cine este micul câştigător.

Vânzări Chevrolet Volt vs. Nissan Leaf în USA Vânzări Chevrolet Volt vs. Nissan Leaf în USA

După primele 5 luni ale anului 2011, Chevrolet Volt şi Nissan Leaf totalizează vânzări modice, de 4.351 de unităţi - ceea ce înseamnă 435 de maşini pe lună, în medie. Adică foarte departe de prognozele optimiste ale oficialilor.

Dacă ne referim la rivalitatea dintre cele două modele, victoria de moment îi revine Maşinii Anului 2011: Nissan Leaf a fost vândut în 2.184 de exemplare, iar Chevrolet Volt cu 17 unităţi mai puţin, fiind comercializate 2.167 de maşini.

Pe de o parte, Leaf este avantajat de preţul mai mic: 25.280 USD faţă de 32.780 USD pentru Volt. Pe de altă parte, Volt este avantajat de autonomia mult mai bună, graţie sistemului range-extender (care utilizează un motor termic, pe post de generator).

Însă adevărul este că atât Nissan Leaf, cât şi Chevrolet Volt sunt surclasate de maşinile convenţionale şi de cele cu propulsie hibridă, care au preţuri mai avantajoase. Prin urmare, oficialii GM au declarat că, de luna viitoare, preţul lui Volt va fi mai redus cu 1.000 USD, iar reţeaua de distribuitori va fi extinsă.

Totuşi, analiştii rămân optimişti, considerând că situaţia se va schimba din 2012, o dată cu intrarea pe scena maşinilor electrice accesibile a concernelor Renault şi Volkswagen, care urmeză să "inunde" piaţa europeană cu modele electrice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.