Vânzări Dacia în Franţa

Dacia îşi continuă ascensiunea pe piaţa din Franţa, iar Loganul reuşeşte să atragă mai mulţi clienţi decât modele cu tradiţie în Europa, cum ar fi Ford Fiesta, Volkswagen Passat sau VW Polo.

Vânzări Dacia în Franţa Vânzări Dacia în Franţa
Vânzările Dacia în Franţa au crescut anul trecut cu 74,1%, până la 32.635 de unităţi, plasând marca românească pe poziţia a 13-a în rândul constructorilor prezenţi în Hexagon.Constructorul din Mioveni deţine o cotă de 1,6% din totalul autoturismelor comercializate, potrivit Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile. Dacia se clasează mai bine decât Nissan (32.263 unităţi), membra niponă a grupului Renault, Skoda, Chevrolet şi vinde mai mult decât Kia şi Hyundai la un loc.

Într-o ierarhie pe modele, Dacia Logan se situează în faţa lui Volkswagen Polo (31.835 de unităţi), Toyota Yaris (31.244), Ford Fiesta (30.583), Renault Laguna (29.937 de unităţi) sau Volkswagen Passat (22.100 de unităţi). Cifrele arată că pentru francezi modelul românesc cu gene Renault devine o alternativă mai ieftină ţi mai spaţioasă pentru autoturismele de oraş cu valenţe familiale. Aproximativ două treimi din unităţile Dacia Logan comercializate au avut sub capotă propulsoare Diesel.


În Franţa, cele mai bine vândute modele au fost Renault Megane -155.336 de unităţi, Renault Clio - 145.345 de unităţi, Peugeot 207 - 131.623 de automobile, Citroen C 4 - 119.345 de unităţi şi Peugeot 307 - 65.800 de unităţi. Modelul de import cel mai bine vândut a fost Ford Focus, care s-a situat pe locul nouă, cu 40.652 de unităţi comercializate, urmat de Volkswagen Golf, cu 39.559 de unităţi.

Piaţa de automobile din Franţa este una matură, caracterizată de o stabilitate a cererii şi ofertei, creşterea faţă de anul trecut fiind de 3,1% până la 2,06 milioane de automobile.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.