Vânzări globale de autovehicule

Creşterea vânzărilor în Europa Centrală şi de Est ar putea propulsa Europa în postura de cea mai importantă piaţă continentală. Piaţa auto americană deţine această titulatură, revendicată, probabil, de Europa până la sfârşitul anului.

Vânzări globale de autovehicule Vânzări globale de autovehicule

În Europa s-au comercializat 13.572.669 unităţi, în primele zece luni ale anului, în timp ce americanii şi-au achiziţionat 13.583.559 de automobile. În 2006 americanii au cumpărat cu 740.000 de autovehicule mai mult decât europenii. În acest an avansul americanilor s-a diminuat pe fondul creşterii preţului la petrol, care a determinat contractarea pieţei .

Piaţa europeană se bazează pe pieţele mari, cum ar fi Marea Britanie, Germania, sau Italia, dar asul din mânecă va fi reprezentat, cu siguranţă, de statele din Europa Centrală şi de Est. Analiştii chiar prevăd că Rusia va deveni cea mai importantă piaţă europeană pană în 2010.

Sfârşitul de an se întrevede unul disputat, cu ambele pieţe gravitând în jurul valorii de 16 milioane de unităţi vândute. Dacă supremaţia Europei nu se va concretiza în acest an, cu siguranţă anul viitor europeni vor cumpăra mai multe autovehicule decât americanii.  

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.