Vânzări maşini Europa 2010 – primul trimestru

Noua generaţie Ford Fiesta a reuşit să devină în primul trimestru al anului cel mai bine vândut automobil al Europei, preluând poziţia dominantului VW Golf.

Vânzări maşini Europa 2010 – primul trimestru Vânzări maşini Europa 2010 – primul trimestru

Ford Fiesta a reuşit să devină cel mai bine vândut automobil în Europa, după o lună Martie foarte profilică. În luna a treia a anului vânzările de Fiesta au crescut cu 25%, faţă de aceeaşi lună a anului 2009, totalizând 68.630 unităţi, conform JATO. În primul trimestrul al anului Ford Fiesta a fost comercializat în 140.496 unităţi, cu 5.000 mai mult decât pretendentul tradiţional al poziţiei fruntaşe în topul vânzărilor, VW Golf.

Performanţa Fiestei a făcut ca şi Ford să devină cea mai bine vândută marcă în luna martie, cu 169.871 unităţi, la o distanţă de 1.818 unităţi în faţa Volkswagen. Clasamentul per trimestru este însă dominat tot de marca din Wolfsburg, singura care a depăşit pragul de 400.000 de unităţi.

Ca menţiuni speciale am putea aminti şi Opel Astra, model nou lansat, care s-a bucurat în luna martie de o creştere de 42,9%, fiind foarte aproape de a detrona Ford Focus, atât ca vânzări lunare, dar şi semestriale. În topul vânzărilor europene de automobile, în primele 10 poziţii, modelele din segmentul B sunt o prezenţă mai consistentă decât cele din segmentul C şi ca de obicei lipsesc automobilele din clasele mai mari.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.