Vânzări maşini premium: Mercedes pe locul al 2-lea

De obicei, producătorii se laudă că sunt primii în topul vânzărilor. Însă, în cazul triadei germane premium, lupta pentru locul al doilea este mult mai importantă. După primele 6 luni din 2010, Mercedes reuşeşte să se impună în faţa Audi.

Vânzări maşini premium: Mercedes pe locul al 2-lea Vânzări maşini premium: Mercedes pe locul al 2-lea

Dacă în domeniul reclamelor, este deja de notorietate rivalitatea Audi vs. BMW, iată că, în ce priveşte vânzările pe plan global, asistăm la o bătălie foarte strânsă între Mercedes şi Audi. În 2010, Audi a reuşit să vândă mai mult în primul trimestru şi se părea că nu va avea mari probleme să devanseze chiar şi BMW. Luna mai, însă, a răsturnat pronosticurile, Mercedes luându-şi revanşa.

Iar acum, după primele 6 luni ale lui 2010, situaţia a devenit clară: Mercedes a vândut mai mult decât Audi. Ce-i drept, diferenţa este foarte mică: doar 1.750 de unităţi. Dacă BMW reuşeşte să îşi menţină poziţia de lider, cu 585.755 de maşini, Mercedes şi Audi nu sunt mult în urmă, având vânzări de 556.700 unităţi, respectiv 554.950 unităţi.

Dacă ne referim la creşterile procentuale, raportat la aceeaşi perioadă din 2009, situaţia este inversă, Audi având o creştere de 19,1%, Mercedes de 15,2%, iar BMW de 14,1%. Important rămâne faptul că toţi cei trei producători premium germani sunt pe plus.

Pentru cei de la Mercedes, cererea mare de modele E-Class şi S-Class a mai contribuit la un record: 113.300 unităţi vândute în luna iunie, ceea ce, din punct de vedere statistic, reprezintă cea mai bună valoare de vănzări înregistrată în luna iunie până acum. Bineînţeles, oficialii sunt încrezători în evoluţia foarte bună şi în a doua jumătate a lui 2010.

Pe de altă parte, cei de la Audi şi-au arătat ambiţia de a-şi depăşi recordul de 1.003.469 de unităţi vândute în 2008, dar şi depăşirea valorii de 100.000 de unităţi comercializate pe piaţa din SUA. Deşi pe piaţa germană, Audi a înregistrat un regres de 5,1%, cererea foarte mare din China menţine marca de lux a concernuui Volkswagen pe un trend ascendent.

Deocamdată, lupta pentru supremaţie rămâne deschisă între cei trei constructori premium germani. Aşa încât casele de pariuri rămân deschise.

CINE CREDEŢI CĂ VA FI LIDER LA FINALUL LUI 2010?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.