Vânzări-record în primul semestru din 2019 pentru BMW Group: 1,25 milioane de maşini

Este prima dată când compania a vândute peste 1,25 milioane de maşini în prima jumătate a anului

Vânzări-record în primul semestru din 2019 pentru BMW Group: 1,25 milioane de maşini Vânzări-record în primul semestru din 2019 pentru BMW Group: 1,25 milioane de maşini

Vânzările BMW Group şi-au continuat tendinţa pozitivă în iunie: livrările la nivel mondial au urcat cu 0,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, totalul fiind de 240.674 de automobile premium BMW, MINI şi Rolls-Royce vândute. Acest rezultat duce totalul vânzărilor companiei în acest an la 1.252.837 de unităţi (+0,8%), fiind pentru prima dată când compania a vândute peste 1,25 milioane de maşini în prima jumătate a anului. 

Vânzările totale ale mărcii BMW au crescut cu 1,4% în iunie, ajungând la nivelul de 203.523 de livrări către clienţii din lumea întreagă. 

Prin această performanţă, vânzările mărcii în prima jumătate a anului au ajuns la 1.075.959 de automobile, adică o creştere de 1,6%. Ambele valori reprezintă noi recorduri pentru marcă. Modelele BMW X noi sau revizuite continuă să fie cei mai importanţi vectori de creştere ai mărcii, cu vânzări globale ale BMW X2 mai mari cu 19,1% în iunie, în timp ce BMW X3 a înregistrat un salt de 66,6%.

Livrările BMW X4 au crescut cu 70,8%. La mai puţin de trei luni de la lansarea pe piaţă, un total de 13.555 de automobile BMW X7 au fost livrate deja clienţilor de pe mapamond. În prima jumătate a anului, 467.134 de modele BMW X au ajuns la noi clienţi din lumea întreagă, reprezentând 43,4% din totalul vânzărilor mărcii; anul trecut, procentul a fost de numai 35,8%.

Situaţia pentru modelele electrice

Iunie a fost o lună importantă pentru automobilele electrificate ale BMW Group, când compania a anunţat că va avea 25 de modele electrificate pe piaţă din 2023, cu doi ani mai devreme decât se anunţase. Peste jumătate dintre acestea vor fi integral electrice. La evenimentul #NEXTGen dedict planurilor de viitor BMW Group s-a anunţat că este de aşteptat ca vânzările de automobile electrificate BMW Group să se dubleze din 2021 în comparaţie cu 2019.

Vânzările BMW i au crescut cu 22,0% în prima jumătate a anului, cererea pentru BMW i3 înregistrând o evoluţie de 21,2% în aceeaşi perioadă. Vânzările modelului BMW Seria 5 plug-in hybrid au crescut cu 43,4% în primul semestru al anului, în timp ce livrările MINI Cooper SE Countryman ALL4* au urcat cu 55,8%.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.