Vânzările Dacia în 2008

Noua formulă de calcul a taxei de primă înmatriculare, de la 1 ianuarie 2008, nu va avea un impact semnificativ asupra vânzărilor Automobile Dacia de anul viitor, care se vor situa la nivelul estimat pentru acest an, de circa 100.000-110.000 de unităţi, sau vor creşte cu până la 5%.

Vânzările Dacia în 2008 Vânzările Dacia în 2008

"Nimeni nu ştie dacă aceasta va fi grila care se va aplica după 1 ianuarie 2008. În orice caz, nu cred că noua formulă de calcul va avea un impact atât de mare asupra Automobile Dacia. Va exista cu siguranţă o creştere a importurilor de autovehicule de ocazie, dar fără un impact demn de luat în seamă", a declarat, marţi, preşedintele Automobile Dacia, Francois Fourmont.

Autorităţile române au transmis, la începutul săptămânii trecute, Comisiei Europene, o nouă formulă de calcul a taxei de primă înmatriculare, care prevede niveluri de până la trei ori mai mici pentru unele maşini vechi, dar mai mari la cele noi, data propusă pentru intrarea în vigoare a modificărilor legislative fiind 1 ianuarie 2008. Comisia nu a formulat încă un răspuns.

Au fost introduse noi prevederi pentru maşinile cu vechimi mai mici de un an, cum ar fi o lună, trei luni sau şase luni, în condiţiile în care formula actuală nu prevede astfel de diferenţieri. Modificările legislative vizează definirea mai exactă a sferei de aplicare a taxei, inclusiv prin menţiuni exprese a tipurilor de vehicule scutite, simplificarea modalităţii de calcul, prin eliminarea coeficientului de corelare, extinderea scalei de vârstă a maşinii la 20 de ani, ceea ce implică scăderea cuantumului taxei odată cu vechimea.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.