Vânzările de maşini noi în Europa au scăzut în octombrie

Vânzările de maşini noi au scăzut în octombrie în toată Europa, dar cel mai important şi în România. Jeep a înregistrat cea mai mare creştere la înmatriculări atât în octombrie, cât şi în primele luni ale lui 2011.

Vânzările de maşini noi în Europa au scăzut în octombrie Vânzările de maşini noi în Europa au scăzut în octombrie

Înmatriculările de maşini noi în UE au scăzut în octombrie cu 1,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Din ianuarie până în octombrie, în UE au fost înmatriculate 11.126.436 maşini noi, cu 1,2% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În România, în octombrie au fost înmatriculate doar 7.828 maşini, cu 5,5% mai puţine decât anul trecut. La general, din ianaurie şi până acum am scăzut cu 9,8%, înregistrând o cifră tristă de 63.723 maşini înmatriculare în 2011. Doar o minune va face ca până la 1 ianuarie să se înmatriculeze 100.000 de maşini, cred că cel mai probabil cifra de anul acesta va fi de 85.000.

Procentul de 9,8% caracterizează şi Germania, însă aceasta este creşterea pieţei nemţilor pentru 2011 faţă de primele zece luni din 2010. Cea mai mare piaţă de maşini noi din UE a înregistrat anul acesta 2.659.989 de înmatriculări de maşini noi.

În continuare, Top 3 al grupurilor auto care strâng cele mai multe înmatriculări în UE este format din Grupul Volkswagen, urmat de PSA Peugeot-Citroen şi Renault-Nissan. Dacia a crescut în octombrie cu 5,5 procente, dar, per total, anul acesta a înmatriculat cu 5,7% mai puţine maşini decât anul trecut.

Deşi are volume mici comparativ cu granzii europeni, Jeep este brandul care continuă să crească fantastic anul acesta. În octombrie tocmai au fost înmatriculate 2.016 maşini noi faţă de doar 822 în aceiaşi lună a anului trecut. Pe tot anul, Jeep a crescut până acum cu 62,6%, cea mai mare creştere din industrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.