Vehicule de securitate marca BMW

Marca BMW este asociată cuvintelor dinamism, putere, performanţe şi lux. Puţină lume ştie că marca bavareză are o istorie de aproape 30 de ani în producerea vehiculelor de securitate.

În 2008 BMW lansa versiunea blindată a modelui X5, denumită foarte sugestiv BMW X5 Security. Atuurile acestui model erau că poate să "încaseze" fără prea mari probleme gloanţe provenite dintr-un pistol Magnum 44, 337 până la Luger de 9 mm. În plus, maşina este echipată cu geamuri securizate VR4, respectând standardele europene de specialitate.

Anul trecut, BMW X5 Security primeşte un upgrade, devenind BMW X5 Security Plus. Upgrade-ul suferit se reflectă la nivelul de securitate oferit pasagerilor săi. În termeni de specialitate, maşina îndeplineşte standardele de securitate balistice de nivel 6. În alte cuvinte maşina este capabilă să-şi protejeze ocupanţii în cazul unui atac cu arme de tip AK-47.

Ultimele modele care au intrat în linia întâi sunt două Seria 7 şi anume, 760Li High Security şi BMW 750Li High Security. Particularităţile prezentate de cele două arată că sunt primele maşini din lume certificate BRV (Ballistic Reentry Vehicle) 2009. Nivelul de securitate suportat de aceste modele este VR7 pentru părţiile din "sticlă", ceea ce înseamnă că maşina poate să reziste unui atac susţinut cu aproape orice armă de asalt. Părţile nontransparante îndeplinesc standarde balistice de nivel 9.

Pentru a sublinia şi a face cât mai cunoscută această "ramură ascunsă" a modelelor bavareze, cei de la BMW au dat publicitaţii şi un clip de prezenatare a produselor de securitate marca BMW.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.