Vehiculele cu închidere cetralizată vulnerabile

Autor: Cosmin Iordache 08 apr. 2008 Știri auto
Vehiculele cu închidere cetralizată vulnerabile

Cercetătorii de la Universitatea Ruhr din Bochum au demonstrat că automobilele moderne sau dispozitivele ce folosesc undele radio ca modalitate de acces sunt destul de expuse la pătrunderea prin efracţie, datorită unui dipozitiv capabil să stocheze codul transmis prin radio.

Germanii au testat sistemul Keeloq RFID folosit pe milioane de automobile în întreaga lume. Acest sistem transmite semnale radio prin intermediul unui emiţător montat în cheie, recepţionat de un dispozitiv aflat, de obicei, în portierele unui automobil. În ciuda criptării folosite, inventivii cercetători au descoperit că acesta poate fi uşor descifrat şi tradus pentru a fi multiplicat.

Aparatul "inculpat" pentru spargerea codului nu este foarte diferit de o telecomandă universală capabilă să comunice cu un TV sau un DVD-player La fel cum această telecomandă memorează semnalele emise de banalele electrocasnice şi le redă, spărgătorii îşi pot crea un decodor pe acelaşi principiu pentru a îl folosi în scopuri mai puţin ortodoxe. Eficienţa lui a fost dovedită şi de la 100 de metri.

Mai îngrijorător este faptul că acest cod poate fi şi reprogamat, astfel încăt posesorul automobilului să nu mai aibă acces la proprietatea sa, răufăcătorul fiind singurul capabil să îl acceseze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide