Versiune ecologică Ford Focus ECOnetic: 3,4 litri/100 km şi 89 g/km CO2

Cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011, cei de la Ford vor lansa cea mai economică versiune a berlinei de clasă compactă: Focus ECOnetic. Alături de aceasta vom mai vedea şi micul motor de 1,0 litri cu trei cilindri sau o Fiesta ECOnetic.

Versiune ecologică Ford Focus ECOnetic: 3,4 litri/100 km şi 89 g/km CO2 Versiune ecologică Ford Focus ECOnetic: 3,4 litri/100 km şi 89 g/km CO2

Modelul de clasă compactă Ford Focus ne gratulează la Salonul Auto Frankfurt 2011 cu o versiune foarte puţin poluantă: Focus ECOnetic se laudă cu un conum mediu de numai 3,4 litri/100 km şi emisii CO2 de 89 g/km - adică mai bine decât rivalul Volkswagen Golf BlueMotion (3,8 litri/100 km şi emisii CO2 de 99 g/km).

Aceste cifre foarte bune de consum şi emisii CO2 se datorează motorului TDCi de 1,6 litri şi 105 CP, dotat cu sistem Stop&Start şi având optimizate sistemul de răcire şi fricţiunea componentelor în mişcare. De asemenea, maşina beneficiază de detalii aerodinamice speciale, pentru scăderea rezistenţei la rulare, de upgrade-uri aduse transmisiei şi direcţiei, precum şi de un sistem de recuperare a energiei la frânare.

Pe tabloul de bord, există un mid indicator EcoMode, care ajută şoferul să conducă maşina cât mai eficient, nelipsind deja cunoscutul "gearshift indicator" (indicatorul pentru momentul oportul al schimbării treptei de viteză). Focus ECOnetic beneficiază şi de un nou filtru de particule, care neutralizează mai eficient particulele NOx.

Alături de Focus ECOnetic, Ford va mai expune versiunea economică a modelului de clasă mică, Fiesta ECOnetic, care, având acelaşi diesel TDCI de 1,6 litri, promite un consum mediu de numai 3,3 litri/100 km şi emisii CO2 de numai 87 g/km. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea şi un motor pe benzină în trei cilindri, de 1.0 litri, din familia ECOboost.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.