Versiunea americană Nissan Pathfinder prezentată oficial

Autor: Tudor Rus 06 aug. 2012 Știri auto

După ce a fost prezentată sub formă de concept la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie a acestui an, patra generaţie Nissan Pathfinder vine cu un alai de modificări faţă de modelele din trecut. Dintre schimbări, cele mai uşor de recunsocut sunt forma agilă şi aerodinamică precum şi interiorul premium, care îi diminuează trăsăturile robuste de altădată.

Nissan Pathfinder 2013 dispune de un motor V6 DOHC de 3,5 litri, cu o putere de 260 CP, conectat la o transmisie cu variaţie continuă Xtronic CVT. De asemenea, tipul tracţiunii pe Pathfinder poate fi selectat dintre opţiunile 4X4, 4X2 sau Auto, graţie sistemului intuitiv ALL MODE 4X4-i. Toate aceste dotări duc la o îmbunătăţire considerabilă a consumului de combustibil, o economie sesizabilă de carburant datorându-se şi caroseriei cu formă aerodinamică şi a greutăţii de 1950 kg, cu 227 kg mai puţin ca versiunea precedentă.

La exterior, Nissan Pathfinder emană dinamism şi prezintă un look musculos, fără a afecta însă spaţiul destinat pasagerilor sau pe cel de depozitare. Designul îndrăzneţ este definitivat prin spoilerele impunătoare de pe faţă şi spate, grila radiatorului cromată, mânerele uşilor de asemenea cromate şi farurile aerodinamice.

Interiorul aduce materiale premium precum şi scaune pe trei rânduri pentru un plus de confort, acesta putând fi „populat” fără probleme de până la 7 persoane în condiţii normale. De senzaţia de aerisire şi libertate se ocupă plafonul transparent, ce poate fi deschis prin glisare, şi geamurile generoase.

În materie de dotări tehnologice, Nissan Pathfinder vine cu o serie de opţiuni menite să răsfeţe clienţii: volan încălzit, scaune faţă cu răcire şi încălzire, sistem de navigaţie şi Bluetooth. Vârful de lance în materie de tehnologie la bordul lui Pathfinder este definit de sistemul audio Bose cu 13 difuzoare, radio prin satelit şi climatizarea bi-zonă.

Nissan Pathfinder 2013 va fi disponibil în showroom-urile din SUA începând cu toamna aceasta, preţul de vânzare urmând a fi anunţat de constuctor în perioada următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide