Versiunea europeană a lui Nissan Leaf 2013 debutează la Geneva

Varianta cu facelift a maşinii electrice Nissan Leaf, care va fi construită şi în Europa, va debuta la Salonul Auto Geneva 2013. Versiunea europeană a lui Nissan Leaf va fi asamblată la fabrica din Sunderland, Marea Britanie, alături de modelele Qashqai, Juke şi noul Note.

Versiunea europeană a lui Nissan Leaf 2013 debutează la Geneva Versiunea europeană a lui Nissan Leaf 2013 debutează la Geneva

Nissan Leaf a fost construit, până acum, doar în Japonia, însă din 2013, Nissan va asambla maşina electrică în două noi teritorii - Europa şi Statele Unite ale Americii -, iar versiunea europeană a lui Nissan Leaf 2013 îşi va face debutul la Salonul Auto Geneva 2013.

La fel ca fraţii din Japonia şi America, faceliftul european al lui Nissan Leaf aduce câteva modificări estetice minore, dar şi câteva modificări de ordin tehnic, care, cel puţin teoretic, îmbunătăţesc autonomia. Cei de la Nissan spun că au instalat un nou sistem de încălzire a bateriilor în condiţii de temperaturi scăzute, ceea ce a dus la creşterea autonomiei până la aproximativ 230 km.

În plus, pe lista de opţionale se află acum un încărcător de 6,6 kW care scade timpul necesar pentru încărcarea bateriilor.

Atât maşina, cât şi bateriile sunt construite în Marea Britanie, iar preţul unui Nissan Leaf a scăzut cu 3.000 de euro.

Pe lângă varianta împrospătată a hatchbackului electric Leaf, Nissan va prezenta la Salonul Auto Geneva 2013 modelele Qashqai şi noul Note, care sunt construite tot în Marea Britanie, precum şi modelele 370Z Nismo, Juke Nismo, GT-R 2013 şi conceptul Resonance.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.