Vesticii se mută in Est

Calitatea nemţească va purta de acum semnatură rusească, producatorul german Volkswagen inaugurându-şi prima unitate de producţie în Rusia. Cei din Wolfsburg preiau reţeta Opel, alt producător care şi-a extins capacitatea de producţie în această ţară.

Vesticii se mută in Est Vesticii se mută in Est
Producătorul german Volkswagen AG îşi va extinde operaţiunile in estul Europei, alegând ca locaţie pentru noua uzină oraşul rus Kaluga, situat la 160 de kilometri de capitala Moscova. Primele modele ce vor ieşi de pe poarta fabricii vor fi sedanurile de clasa medie Volkswagen Passat si Skoda Octavia.

În prima fază de dezvoltare, programată pentru 2008, mecanicii vor asambla circa 66.000 de unităţi anual. În 2009 se aşteaptă ca uzina să atingă capacitatea maximă, de 150.000 de unităţi construite anual, o dată cu începerea activitaţii propriilor secţii de turnare a elementelor de caroserie si vopsitorie.

Prin această mutare Volkswagen intenţionează să îşi tripleze cota de piaţa în Rusia, germani sperând că in 2010 unul dintre zece automobile noi va purta sigla Volkswagen. În prezent, cei din Wolfsburg deţin doar 3% din numărul de automobile comercializate anual.

Guvernul rus speră ca, până în 2010, Rusia sa devină un pol al industriei auto în zonă, producănd anual circa un milion de unităţi. Mare parte din producţia rusă va fi destinată pieţei interne, piaţă cu un ritm de creştere accelerat. Autorităţile de la Kremlin îşi doresc prin semnarea unor acorduri cu peste 20 de producatori de automobuile să încetinească importurile de automobile, prin comercializarea unor produse fabricate în propria ţară.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.