Viaţa de şofer în Armenia: să trebuiască să treci scări ca să ajungi la stradă

Autor: Andrei Ştirbu 16 dec. 2014 Știri auto
Viaţa de şofer în Armenia: să trebuiască să treci scări ca să ajungi la stradă

Înainte să spui că suntem incorecţi din punct de vedere politic – că tragem o concluzie generală pe seama unui caz izolat – trebuie să te uiţi la alte două clipuri din Armenia (iar YouTube-ul are suficiente „resurse” video care să exemplifice viaţa şoferilor de acolo). De exemplu, este dificil să combaţi acuzaţiile poliţiştilor din trafic, mai ales dacă nu eşti „local” – cel puţin asta ne arată clipul acestui cetăţean rus pentru care poliţiştii s-au chinuit un pic ca să-i găsească abateri şi să-i ceară bani:

Desigur, genul acesta de comportament nu este chiar izolat, e suficient să ai o cameră la tine şi în România şi s-ar putea să întâlneşti asfel de cazuri. Însă în clipul de mai sus putem să vedem că infrastructura rutieră a Erevanului seamănă destul de bine cu Şoseaua Pantelimon din Bucureşti – pe care îţi recomandăm puternic s-o eviţi dacă ajungi prin Capitală. Şi dacă te gândeai că drumurile din Erevan sunt proaste, să vezi cum pot fi drumurile din afara Erevanului:

Se pare că amenienii au o alternativă la renumitul Yungas Road bolivian. Însă n-am auzit vreun stat care să aibă un „drum” similar celui din clipul de mai jos, pe care o să-l botezăm sugestiv „Drumul Scărilor”. Sau „Aleea Parcului”. 

Se pare că autorităţile armeniene au închis câteva străzi de legătură (nu ştim despre care oraş este vorba, dar o să presupunem că este Erevan, pentru că de acolo vin cele mai bune glume), aşa că şoferii au găsit o scurtătură care presupune străbaterea unui pietonal şi a unor scări care se află pe el. Nu, să fii şofer în Armenia nu este uşor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide