Viaţa de şofer în Armenia: să trebuiască să treci scări ca să ajungi la stradă

Nu este uşor să fii şofer în România, însă cu siguranţă este mai bine decât să fii şofer în Armenia, unde trebuie să treci prin parc ca să ajungi la stradă...

Viaţa de şofer în Armenia: să trebuiască să treci scări ca să ajungi la stradă Viaţa de şofer în Armenia: să trebuiască să treci scări ca să ajungi la stradă

Înainte să spui că suntem incorecţi din punct de vedere politic - că tragem o concluzie generală pe seama unui caz izolat - trebuie să te uiţi la alte două clipuri din Armenia (iar YouTube-ul are suficiente „resurse” video care să exemplifice viaţa şoferilor de acolo). De exemplu, este dificil să combaţi acuzaţiile poliţiştilor din trafic, mai ales dacă nu eşti „local” - cel puţin asta ne arată clipul acestui cetăţean rus pentru care poliţiştii s-au chinuit un pic ca să-i găsească abateri şi să-i ceară bani:

Desigur, genul acesta de comportament nu este chiar izolat, e suficient să ai o cameră la tine şi în România şi s-ar putea să întâlneşti asfel de cazuri. Însă în clipul de mai sus putem să vedem că infrastructura rutieră a Erevanului seamănă destul de bine cu Şoseaua Pantelimon din Bucureşti - pe care îţi recomandăm puternic s-o eviţi dacă ajungi prin Capitală. Şi dacă te gândeai că drumurile din Erevan sunt proaste, să vezi cum pot fi drumurile din afara Erevanului:

Se pare că amenienii au o alternativă la renumitul Yungas Road bolivian. Însă n-am auzit vreun stat care să aibă un „drum” similar celui din clipul de mai jos, pe care o să-l botezăm sugestiv „Drumul Scărilor”. Sau „Aleea Parcului”. 

Se pare că autorităţile armeniene au închis câteva străzi de legătură (nu ştim despre care oraş este vorba, dar o să presupunem că este Erevan, pentru că de acolo vin cele mai bune glume), aşa că şoferii au găsit o scurtătură care presupune străbaterea unui pietonal şi a unor scări care se află pe el. Nu, să fii şofer în Armenia nu este uşor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.