Victorie! O româncă a reuşit o premieră la Serviciul Înmatriculări

Instanţa a obligat în urmă cu câteva luni, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere...

Victorie! O româncă a reuşit o premieră la Serviciul Înmatriculări Victorie! O româncă a reuşit o premieră la Serviciul Înmatriculări

 


Instanţa din Sălaj a obligat în urmă cu câteva luni, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) să înscrie în circulaţie un Volkswagen fără plata timbrului de mediu, scrie Adevărul.

În luna iunie a acestui an, timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiţie, iar decizie luată de Magistraţii Tribunalului Sălaj este o premieră la nivel de judeţ. Acest lucru înseamnă că persoanele care vor să îşi înmatriculeze autovehiculele o pot face fără a mai achita această taxă, în timp ce proprietarii care au plătit-o după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi.

Sălăjeanca a dat în judecată Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor în luna martie a acestui an, aceasta solicitând ca autoturismul Volkswagen 2DM să-i fie înscris în circulaţie fără plata timbrului de mediu. Magistraţii i-au acceptat solicitarea şi au obligat instituţia menţionată să înmatriculeze maşină fără să achite această taxă auto.

„În urma deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, prin care s-a declarat că timbrul de mediu încalcă legislaţia europeană, acţiunea pe care am formulată a fost admisă. Astfel, se evită achitarea timbrului de mediu, cei care l-au achitat putând recupera suma tot printr-un proces în instanţă, de data aceasta împotriva ANAF, pentru aceleaşi motive”, a declarat pentru Adevărul avocatul Iulia Costina. 

În urma creării acestui precedent, şeful SPCRPCÎV Sălaj, a precizat că se aşteaptă ca tot mai multe persoane să solicite înmatricularea fără plata respectivei taxe. „Deocamdată, în Sălaj a fost realizată o singură înmatriculare de acest fel, însă mai avem peste 50 de cereri, ”, a precizat Stanciu, şeful SPCRPCÎV Sălaj. 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.