VIDEO: americanii vor crash-test frontal mai dur

Pentru ca testele de impact să fie cât mai aproape de ceea ce se întâmplă în realitate, americanii de la IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) au gândit un nou set de teste mai dure, mai apropiate de condiţiile reale.

VIDEO: americanii vor crash-test frontal mai dur VIDEO: americanii vor crash-test frontal mai dur

În realitate, de cele mai multe ori accidentele frontale se întâmplă între maşină şi obiecte relativ mici, un copac sau un cap de pod. Adică, zona de impact este relativ mică, fapt care face ca structurile din interiorul maşinii concepute pentru a "absorbii" energia rezultată în urma impactului să fie "ocolite".

Din acest motiv americanii de la IIHS au conceput un nou set de teste, iar rezultatele vorbesc de la sine. Maşinile care au "luat contact" cu noul set de teste sunt următoarele:  Acura TSX, BMW Seria 3, Lincoln MKZ , Volkswagen CC, Audi A4, Lexus ES, Lexus IS, Mercedes-Benz C-Class şi Volvo S60. Dintre toate aceste modele Volvo S60 a ieşit cel mai bine datorită faptului că inginerii Volvo au prevăzut maşina cu armături laterale legate de structurile principale de securitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.