VIDEO: Ascultă noul V8 de pe Bentley Continental GT!

Britanicii au montat sub capota lui Continental GT şi GTC un propulsor cu 8 cilindri în V, ale cărui note baritonale pot da dependenţă sau coşmaruri. A se viziona cu volumul dat la maximum.

Nu mai este niciun secret, Bentley are un motor V8 nou-nouţ, pentru Continental GT şi GTC. Britanicii, însă, nu s-au mulţumit cu publicarea unor informaţii seci pe această temă, ci ne dezvăluie şi sunetul motorului, într-un filmuleţ scurt, dar foarte elocvent.

Pe parcusul celor 85 de secunde, ne putem delecta cu notele baritonale ale motorului de 500 CP, dezvoltat impreună cu inginerii de la Audi, care beneficiază de tehnologia dezactivării cilindrilor, pentru un consum cu 40% mai mic.

Din cauza solicitărilor impuse de motorizare, cei de la Bentley vin cu o nouă cutie de viteze, respectiv o transmisie automată cu opt trepte, care promite un sprint 0-100 km/h realizat în mai puţin de cinci secunde, precum şi o viteză maximă de aproape 300 km/h.

Designul maşinii nu putea rămâne neutru faţă de schimbarea de sub capotă, astfel încât avem parte de o evacuare stilizată în forma cifrei 8, precum şi de o grilă finisată în negru gloss, îmbogăţită cu o ramă cromată.

Gama de culori s-a îmbogăţit cu şapte nuanţe, în vreme ce interiorul beneficiază de noi tapiţerii şi esenţe de lemn pentru decorarea bordului şi a portierelor. Debutul noului motor Bentley se va face la Salonul Auto Detroit din 2012, iar preţul anunţat în Marea Britanie este de 120.000 lire.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.