VIDEO: Ascultă noul V8 de pe Bentley Continental GT!

Autor: Gabriel Grosoiu 12 dec. 2011 Știri auto

Nu mai este niciun secret, Bentley are un motor V8 nou-nouţ, pentru Continental GT şi GTC. Britanicii, însă, nu s-au mulţumit cu publicarea unor informaţii seci pe această temă, ci ne dezvăluie şi sunetul motorului, într-un filmuleţ scurt, dar foarte elocvent.

Pe parcusul celor 85 de secunde, ne putem delecta cu notele baritonale ale motorului de 500 CP, dezvoltat impreună cu inginerii de la Audi, care beneficiază de tehnologia dezactivării cilindrilor, pentru un consum cu 40% mai mic.

Din cauza solicitărilor impuse de motorizare, cei de la Bentley vin cu o nouă cutie de viteze, respectiv o transmisie automată cu opt trepte, care promite un sprint 0-100 km/h realizat în mai puţin de cinci secunde, precum şi o viteză maximă de aproape 300 km/h.

Designul maşinii nu putea rămâne neutru faţă de schimbarea de sub capotă, astfel încât avem parte de o evacuare stilizată în forma cifrei 8, precum şi de o grilă finisată în negru gloss, îmbogăţită cu o ramă cromată.

Gama de culori s-a îmbogăţit cu şapte nuanţe, în vreme ce interiorul beneficiază de noi tapiţerii şi esenţe de lemn pentru decorarea bordului şi a portierelor. Debutul noului motor Bentley se va face la Salonul Auto Detroit din 2012, iar preţul anunţat în Marea Britanie este de 120.000 lire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide