Video: Borla extrage apa potabilă din ... gazele de evacuare

Compania americană Borla, cunoscută în special pentru fabricarea de sisteme de evacuare sport, a reuşit să dezvolte o tehnologie care permite obţinerea de apă potabilă din gazele de eşapament.

Noua tehnologie nu va fi folosită pentru automobilele de stradă, oficialii Borla anunţând că sistemul a fost creat în special pentru a fi folosit de militarii din zonele cu climat cald.

Sistemul conţine o membrana cu pori cu dimensiuni de ordinul nanometrilor ce poate recupera până la 30 litri de apă potabilă. Ca să folosim un exemplu mai concludent, un Humvee dotat cu această tehnologie poate produce cu un plin (100 litri de carburant) apă pentru 3 soldaţi.

Noul sistem de evacuare poate fi montat pe orice tip de motor cu ardere internă care foloseste benzină, motorină sau gaze naturale. Utilitatea pentru armată constă în faptul că soldaţii nu vor mai căra atât de multă apă în misiuni, greutatea acesteia putând fi înlocuită de alte echipamente necesare.

Borla speră să aducă noua tehnologie, dezvoltată în colaborare cu Oak Ridge National Laboratory, cât mai repede in producţia de masă.

Vezi cum funcţionează noua tehnologie Borla.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.