VIDEO: Cât de sigură e o copie chinezească a unui model european

În urmă cu câteva săptămâni am văzut cum arată un crash test de zero stele, desfăşurat în India cu două modele ieftine fără airbaguri. Acum e vremea să vedem cum se descurcă Lifan 320, un model chinezesc despre care toată lumea a zis că e copia asiatică a lui Mini Cooper.

VIDEO: Cât de sigură e o copie chinezească a unui model european VIDEO: Cât de sigură e o copie chinezească a unui model european

Oricât de atrăgătoare ar fi ideea unui automobil care arată aproape la fel ca originalul, dar care costă de trei ori mai puţin, trebuie să ştii că producerea unei maşini implică mai mult decât nişte panouri de caroserie desenate după fotografii făcute la saloanele auto internaţionale.

Vorbesc, evident, despre copiile chinezeşti ale modelelor europene. Am scris despre Landwind X7, care nu e altceva decât o copie neruşinată a crossoverului britanic Range Rover Evoque, iar acum a intrat în lumina reflectoarelor modelul numit Lifan 320, despre care s-a spus că arată ca un Mini Cooper desenat după o descriere amănunţită făcută prin telefon.

Lifan 320 nu e o maşină foarte nouă, dar abia acum a fost testată de o organizaţie care se ocupă cu notarea siguranţei în caz de accident. Mai exact, cei de la Latin NCAP au luat un Lifan 320 şi l-au supus la un crash test frontal la viteza de 64 km/h. Rezultatul a fost dezastruos: zero stele pentru pasageri şi zero stele pentru copii. Un rezultat asemănător a fost obţinut în India de Maruti Suzuki Swift şi Datsun Go, iar principala cauză pentru acest scor a fost, din nou, lipsa airbagurilor.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.