VIDEO Ce se întâmplă cu o maşină aflată pe dinamometru când explodează un cauciuc la 240 km/oră

Ai putea crede că explozia unui cauciuc la viteză foarte mare este un lucru rar şi, oricum mai sigur, având în vedere tehnologiile folosite la fabricarea anvelopelor în ziua de azi.

VIDEO Ce se întâmplă cu o maşină aflată pe dinamometru când explodează un cauciuc la 240 km/oră VIDEO Ce se întâmplă cu o maşină aflată pe dinamometru când explodează un cauciuc la 240 km/oră

Ai putea crede că explozia unui cauciuc la viteză foarte mare este un lucru rar şi, oricum mai sigur, având în vedere tehnologiile folosite la fabricarea anvelopelor în ziua de azi.

Este adevărat, cauciucurile sunt mai rezistente decât în anii trecuţi, însă o astfel de explozie poate pune în pericul viaţa pasagerilor şi a şoferului.

O demonstraţie perfectă ne face acest Mustang aflat pe dinamometru, al cărui cauciuc din spate explodează la 240 km/oră. 

VIDEO Întâiul şofer al Rusiei testează concurentul Daciei Logan

Suflul exploziei a deteriorat aripa, bara din spate şi suspensia. Din fericire, maşina era ancorată bine pe platformă, altfel întâmplarea se putea termina prost.

Totuşi, clipul ne arată cât de important este să verificăm din când în când anvelopele maşinii noastre. Nu trebuie să avem 240 km/oră ca să paţim ceva dacă ne explodează un cauciuc.

 

ROMÂNIA LA VOLAN: nou VS second hand, accidente, costuri şi alte realităţi din traficul românesc

 

VIDEO Cum arată noua versiune de top a Daciei Logan - GALERIE FOTO

 

Schimbări majore pregătite pentru şoferi: amenzi pentru blocarea maşinilor în parcare şi restricţii pentru cele înmatriculate în Bulgaria

 

Ai avut un accident cu o maşină înmatriculată în Bulgaria? Află aici PROCEDURA COMPLETĂ

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.