VIDEO: Cel mai mic motor V12 din lume

Un spaniol a creat cel mai mic motor cu 12 cilindri din lume, care poate fi ţinut într-o singură mână şi are o cilindree de doar 12 cmc.

Fascinaţia omului s-a îndreptat mereu către lucrurile mult mai mari decât el, dar nici cele de dimensiuni microscopice nu au fost vreodată dispreţuite. Din contră, lucrurile foarte mici vor aduce întotdeauna un plus faţă de simpla fascinaţie, prin simpatia pe care o stârnesc. Din această categorie, vă prezentam cel mai mic motor V12 din lume.

Creat de un spaniol, propulsorul oferă o cilindree de doar 12 cmc şi ar putea oricând să stea la loc de cinste pe birou sau pe vitrina cu trofee, pentru că poate fi ţinut într-o singură mână. Pentru cei pasionaţi de inginerie, diametrul cilindrilor este de doar 11,3 mm, iar cursa pistoanelor se cifrează la 10 mm.

Motorul este construit din oţel inoxidabil, aluminiu şi bronz, iar creatorul l-a dedicat celor patru nepoate ale sale. Nu ştim care va fi reacţia lor, dar trebuie să recunoaştem că cel mai mic motor V12 din lume ar putea fi oricând confundat cu o ascuţitoare, mai ales din cauza sunetului pe care îl scoate. Ascultă cei 12 micro-cilindri la treabă, în filmuleţul de mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.