VIDEO: Cel mai mic motor V12 din lume

Autor: Gabriel Grosoiu 22 nov. 2011 Știri auto
VIDEO: Cel mai mic motor V12 din lume

Fascinaţia omului s-a îndreptat mereu către lucrurile mult mai mari decât el, dar nici cele de dimensiuni microscopice nu au fost vreodată dispreţuite. Din contră, lucrurile foarte mici vor aduce întotdeauna un plus faţă de simpla fascinaţie, prin simpatia pe care o stârnesc. Din această categorie, vă prezentam cel mai mic motor V12 din lume.

Creat de un spaniol, propulsorul oferă o cilindree de doar 12 cmc şi ar putea oricând să stea la loc de cinste pe birou sau pe vitrina cu trofee, pentru că poate fi ţinut într-o singură mână. Pentru cei pasionaţi de inginerie, diametrul cilindrilor este de doar 11,3 mm, iar cursa pistoanelor se cifrează la 10 mm.

Motorul este construit din oţel inoxidabil, aluminiu şi bronz, iar creatorul l-a dedicat celor patru nepoate ale sale. Nu ştim care va fi reacţia lor, dar trebuie să recunoaştem că cel mai mic motor V12 din lume ar putea fi oricând confundat cu o ascuţitoare, mai ales din cauza sunetului pe care îl scoate. Ascultă cei 12 micro-cilindri la treabă, în filmuleţul de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide