VIDEO: Cel mai rapid dric din lume are 1.000 CP!

E confortabil, spaţios şi foarte, foarte rapid. De fapt, dacă te sperii tare la acceleraţii şi faci infarct, nici nu trebuie să schimbi maşina ca să ajungi la propria ta înmormântare.

VIDEO: Cel mai rapid dric din lume are 1.000 CP! VIDEO: Cel mai rapid dric din lume are 1.000 CP!

Trebuie să fii puţin dus cu pluta ca să te gândeşti la aşa ceva, dar ştii cum se zice: mare e grădina Domnului.

Un american, pe numele său Arne Toman, a vrut să facă ceva mai... neobişnuit în atelierul său din Chicago, Statele Unite ale Americii, aşa că a făcut cel mai rapid dric din lume. Cât de rapid? Păi, în locul motorului standard de Chevrolet Caprice a intrat un V8 turbo de 6,0 litri care a fost modificat să dezvolte nu mai puţin de 1.000 CP.

Cu atâta putere (şi linişte sufletească), dricul atinge 96 km/h (60 de mile pe oră) în 2,26 secunde şi a făcut sfertul de milă în mai puţin de zece secunde, atingând viteza de 221,7 km/h.

În cazul în care vrea cineva să-i fure recordul, americanul nostru s-a gândit deja să schimbe motorul cu unul de 1.300 CP, ca să fie sigur că rămâne la el.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.