VIDEO: Confruntarea dintre Bugatti Veyron şi Koenigsegg CCXR

Două dintre cele mai rapide şi dorite maşini din lume se întrec într-o liniuţă clasică. Vezi aici cine a caştigat.

Cu siguranţă, atât Bugatti Veyron, cât şi Koenigsegg CCXR fac parte din garajul de vis al multor împatimiţi de maşini, dar o confuntare directă între cele două maşini ar fi ceva de vis pentru oricine.

Iată că "minunea" a avut loc, iar cei doi giganţi ai industriei auto s-au confruntat, în cadrul unei liniuţe clasice. Merită, totuşi, să aducem în discuţie cifrele care definesc aceste două supercaruri. Bugatti Veyron are 1001 CP, dar Koenigsegg ridică miza până la nivelul de 1079.

Tot de partea suedezei este şi greutatea de 1280 kg, o valoare decentă faţă de cele 1900 kg ale maşinii proiectate de VW şi construite la fabrica Bugatti din Franţa. Totuşi, motorul W16 de 8.0 litri, care îl echipează pe Veyron, oferă un demaraj 0-100 km/h de doar 2,6 secunde.

În acest timp, Koenigsegg CCXR "se mulţumeşte" cu 3,1 secunde, iar dacă punem la socoteală şi faptul că Veyron dispune de tracţiune integrală, ne putem da seama cine este câştigătorul. Totuşi, filmuleţul de mai jos merită urmărit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.