VIDEO: Cum a fost construit La Finale, ultimul Bugatti Veyron din istorie

Maşina care a fost, la un moment dat, cea mai rapidă din lume, a ajuns la sfârşitul vieţii. E timpul, aşadar, să ne luăm rămas bun de la Bugatti Veyron.

VIDEO: Cum a fost construit La Finale, ultimul Bugatti Veyron din istorie VIDEO: Cum a fost construit La Finale, ultimul Bugatti Veyron din istorie

După prea multe recorduri şi ediţii speciale, Bugatti Veyron a ajuns la sfârşitul vieţii.  Au fost construite 450 de exemplare în total, din care 300 coupe-uri şi 150 decapotabile.

Produs vreme de zece ani (din 2005 până în 2015), Veyron a rescris limitele care păreau posibile în urmă cu un deceniu, ajungând la viteza maximă de 431 km/h. Sigur, acum există maşini mai rapide (iar Koenigsegg One:1 e doar una dintre ele), dar Bugatti Veyron va rămâne întotdeauna un simbol al voinţei omului de a merge tot timpul mai departe decât se credea că e posibil.

Ultimul exemplar construit poartă numele de La Finale şi a fost prezentat la Salonul Auto Geneva 2015. Iată povestea sa.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.