VIDEO: Cum arată biroul care poate atinge peste 1.600 km/h

Omul a vrut dintotdeauna să demonstreze că poate să facă lucruri impresionate. Şi ce poate fi mai impresionant decât atingerea unei viteze de 1.000 de mile pe oră pe uscat? Andy Green, actualul deţinător al recordului mondial de viteză pe uscat, ne arată „biroul” cu care va încerca să depăşească bariera de 1.600 km/h.

VIDEO: Cum arată biroul care poate atinge peste 1.600 km/h VIDEO: Cum arată biroul care poate atinge peste 1.600 km/h

Ambiţie. Altfel nu pot descrie tentativa celor de la Bloodhound SSC de a doborî recordul de viteză pe uscat. Şi pentru că actualul record a fost înregistrat cu o viteză de 763 de mile pe oră (sau 1.227,9 km/h), era oarecum normal ca ţinta următorului record să fie un număr rotund, nu? 1.000 de mile pe oră (sau 1.609 km/h) este ţelul pe care vrea să-l atingă Andy Green, pilotul care deţine în prezent recordul de viteză obţinut în 1997 cu maşina denumită ThrustSSC.

Un astfel de obiectiv are nevoie de o maşinărie pe măsură, care a primit numele Bloodhound SSC. În esenţă un motor cu reacţie preluat de pe avionul Eurofighter Typhoon, Bloodhound SSC este „biroul” de 135.000 CP cu care Andy Green va încerca să atingă 1.000 de mile pe oră. Şi da, arată ca o navetă spaţială pe roţi.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.