VIDEO - Cum arată cel mai complex proiect românesc de infrastructură din ultimii 30 de ani

Nimeni n-a mai făcut aşa ceva în ultimii 30 de ani!

VIDEO - Cum arată cel mai complex proiect românesc de infrastructură din ultimii 30 de ani VIDEO - Cum arată cel mai complex proiect românesc de infrastructură din ultimii 30 de ani

CNAIR a postat pe pagina de Facebook un clip cu evoluţia şantierului Podului suspendat peste Dunăre, între Braila si Tulcea. 

Acest pod este construit de Asocierea japonezo-Italiana IHI -Astaldi şi urmează să fie finalizat în decurs de 36 de luni.

Podul suspendat de la Braila este cel mai mare proiect de acest gen din ultimii 30 de ani din România, cu o valoare de aproape 500 milioane de euro.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia podului a fost lansată încă din luna mai 2017.

Podul suspendat ar urma să aibă o lungime totală de 1.974,30 de metri, din care 1.120 metri reprezintă deschiderea centrală şi două deschideri laterale de 489,65 m si 364,65 m. 

Lăţimea totală a podului va fi de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcătuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 m lăţime fiecare, 4 benzi de încadrare de căte 0,5 m lăţime, două acostamente de 1,50 m laţime şi o zonă mediană cu laţimea de 3,00m.

La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, 2 benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întretinere, trotuarele având de câte 2,80 m fiecare. 

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.