VIDEO: Cum funcţionează farurile Matrix LED de pe noul Audi TT

A nu se confunda cu farurile laser, luminile Matrix LED create de nemţii de la Audi vor ajunge şi pe noua generaţie a sportivei TT, după ce au debutat pe A8 şi A7. Puteţi

VIDEO: Cum funcţionează farurile Matrix LED de pe noul Audi TT VIDEO: Cum funcţionează farurile Matrix LED de pe noul Audi TT

A treia generaţie Audi TT a debutat cu o serie de noutăţi importante, printre ele numărându-se impresionantul bord digital şi farurile Matrix LED. Sigur, luminile cu LED nu sunt o noutate absolută în industria auto sau în curtea celor de la Audi, tehnologia fiind disponibilă deja pe limuzinele A8 şi A7.

Acum, însă, nemţii vor să ne arate cum funcţionează farurile inteligente pe noua lor sportivă. Pe scurt, există în jur de 25 de fascicule individuale de lumină în fiecare far, iar acestea pot fi activate şi dezactivate individual pentru a ilumina cât mai bine drumul cu faza lungă pornită.

Există, bineînţeles, un creier electronic care comandă fiecare acţiune făcută de faruri, iar acest creier se bazează pe informaţiile furnizate de o cameră video care urmăreşte constant terenul din faţa maşinii. Dacă vine o altă maşină din sens opus, farurile rămân pe faza lungă, dar fasciculul care l-ar orbi pe şofer este oprit.

În zone urbane, sistemul Matrix LED funcţionează de la viteze de 60 km/h în sus, iar în zone extraurbane începe să funcţioneze de la 30 km/h în sus.

Pe lângă funcţia antiorbire, farurile gândite de Audi asigură şi iluminarea activă a virajelor, lucrând împreună cu sistemul de navigaţie pentru a şti dinainte ce direcţie are curba şi cât de strânsă este.

Un sistem similar a fost dezvoltat de BMW şi este deja disponibil pe câteva modele de serie ale producătorului bavarez.

VIDEO:

Şi o prezentare mai explicită, făcută cu un Audi A8:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.