VIDEO: Dodge Viper SRT10 ACR este lider absolut pe Nurburgring

Recordul pentru maşini de serie pe Nurburgring tocmai i-a fost răpit lui Lexus LFA de către Viper ACR, cel mai radical supercar, construit de Dodge până în 2010.

Lexus LFA Nurburgring Edition nu se mai poate lăuda cu recordul său de 7 minute şi 14 secunde, obţinut anul trecut pe circuitul Nordschleife din cadrul Nurburgring. Supranumit "Iadul Verde", circuitul german este considerat a fi locul ideal în care supercarurile destinate producţiei de serie să-şi demonstreze supremaţia.

Dodge Viper SRT10 ACR, care pune la bătaie o putere de 600 CP, a restabilit echilibrul în lumea maşinilor de performanţă, luându-le japonezilor de la Lexus recordul de 7 minute şi 14 secunde, înregistrat anul trecut cu LFA Nurburgring Edition. Astfel, Viper SRT ACR a reuşit să parcurga circuitul de la Nurburgring în 7 minute şi 12 secunde.

Pentru a pune la punct recordul, în condiţiile în care Dodge Viper şi-a încheiat producţia de anul trecut, specialiştii de la SRT au apelat la ajutorul Clubului Viper din America, pentru a aduce la timp în Germania două ACR-uri noi, din show-room-ul Tomball Dodge. Pilotul căruia i-a revenit onoarea de a forja Viper-ul pe virajele circuitului este Dominik Farbacher, al cărui talent a fost şlefuit în competiţii precum cursa de 24 de ore de la Le Mans sau campionatele American Le Mans şi Rolex Grand Am.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.